Translate

4 Şubat 2018 Pazar

FINDIKLI TART KURABİYE TARİFİ

Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek hamurişi tarifleri
Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi 
Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek hamurişi tarifleri
Nefis mi nefis yoğun fındık lezzetiyle kıtır kıtır enfes bir tarif bu, ben diyeyim tart, siz deyin kurabiye 😃 üstelik çok bereketli, büyük boy fırın kabında yapıp ince ince dilimleyin günlerce bayatlamadan tüketin.

3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1  çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
2 yemek kaşığı bal
Fındıklı harç için
100 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 pk vanilya
1 su bardağı toz haline getirilmiş fındık
1 su bardağı iri parçalı fındık
2 yemek kaşığı su

Hazırlama


Derin bir kapta oda ısısındaki tereyağı, şeker, yumurta, un ve kabartma tozu yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur merdane ile büyük boy dikdörtgen borcam boyutunda incecik açılır. Fırın kabına pişirme kağıdı yerleştirilir. Üzerine hamur serilir. Hamurun üzerine 2 kaşık bal sürülür. Bir kenara alınır. Bir sos tenceresine tereyağı eritilir. Şeker eklenir eriyene kadar karıştırılır. Üzerine vanilya ve fındıklar eklenir karıştırılır. Üzerine su eklenir bir taşım kaynatılır. Hamurun üzerine fındıklı harç dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıktığında uzun çubuklar halinde kesilir. Eritilmiş çikolataya batırılır. Buzdolabında bekletilir. Çikolata donduğunda servise hazırdır. Günlerce bayatlamadan tazeliğini korur. Afiyet olsun


Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek kurabiye tarifleri
Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi nasıl yapılır 


Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi nasıl yapılır

Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek hamurişi tarifleri
Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi nasıl yapılır


By
Fındıklı Tart Kurabiye Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek hamurişi tarifleri Nefis mi nefis yoğun fındık lezzetiyle kıtır kıtır enfes bir tarif bu, ben diyeyim tart, siz deyin kurabiye 😃 üstelik çok bereketli, büyük boy fırın kabında yapıp ince ince dilimleyin günlerce bayatlamadan tüketin.
Ingredients
  • 3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Fındıklı harç için
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 su bardağı toz haline getirilmiş fındık
  • 1 su bardağı iri parçalı fındık
  • 2 yemek kaşığı su
Derin bir kapta oda ısısındaki tereyağı, şeker, yumurta, un ve kabartma tozu yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur merdane ile büyük boy dikdörtgen borcam boyutunda incecik açılır. Fırın kabına pişirme kağıdı yerleştirilir. Üzerine hamur serilir. Hamurun üzerine 2 kaşık bal sürülür. Bir kenara alınır. Bir sos tenceresine tereyağı eritilir. Şeker eklenir eriyene kadar karıştırılır. Üzerine vanilya ve fındıklar eklenir karıştırılır. Üzerine su eklenir bir taşım kaynatılır. Hamurun üzerine fındıklı harç dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıktığında uzun çubuklar halinde kesilir. Eritilmiş çikolataya batırılır. Buzdolabında bekletilir. Çikolata donduğunda servise hazırdır. Günlerce bayatlamadan tazeliğini korur. Afiyet olsun
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 10
Calories: 230

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest