Translate

31 Ekim 2017 Salı

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi

 Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi nasıl yapılır. Akşam yemeği, çay saati, kahvaltı kısaca her yemeğin yanında ikram edilebilecek nefis bir tarif,
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi 
 Yağlı Sirkeli Biber Turşusu videolu Tarifi nasıl yapılır.kolay nefis meze yemek tarifleri.
Akşam yemeği, çay saati, kahvaltı kısaca her yemeğin yanında ikram edilebilecek nefis bir tarif, bayılacaksınız mutlaka deneyin 👍yapım aşamalarını görmek isterseniz videoyu profilimdeki mavi linki tıklayarak hemen izleyebilirsiniz 😊

Malzemeler

2 kilo biber
1 su bardağı sirke
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
1 baş sarımsak

Hazırlama


Biberleri güzelce yıkayın. Derin bir tencereye suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuz ve şekeri ekleyin. Karıştırın. Sarımsakları ortadan ikiye bölün tencereye ekleyin. Üzerine biberleri ekleyin. Arada karıştırarak hepsinin karışıma değerek sararmasını sağlayın. 10-15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Biberlerin renkleri sararmaya başladığında ocaktan alın. Kavanozlara doldurup üzerine tencerede kalan suyu paylaştırın. Suyunuz kaynak olmalı eğer siz biberleri kavanozlara doldururken su ılınırsa tekrar kaynatıp öyle dökün. Yoksa vakumlanmayacaktır. Kaynak sirkeli suyu döküp kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirip bir gece bekletin. Afiyet olsun



 Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi nasıl yapılır. Akşam yemeği, çay saati, kahvaltı kısaca her yemeğin yanında ikram edilebilecek nefis bir tarif,
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi

 Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi nasıl yapılır. Akşam yemeği, çay saati, kahvaltı kısaca her yemeğin yanında ikram edilebilecek nefis bir tarif,
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Videolu Tarifi nasıl yapılır


Yağlı Sirkeli Biber Turşusu videolu Tarifi nasıl yapılır.kolay nefis meze yemek tarifleri. Akşam yemeği, çay saati, kahvaltı kısaca her yemeğin yanında ikram edilebilecek nefis bir tarif

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Videolu Tarifi nasıl yapılır

By
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu videolu Tarifi nasıl yapılır.kolay nefis meze yemek tarifleri. Akşam yemeği, çay saati, kahvaltı kısaca her yemeğin yanında ikram edilebilecek nefis bir tarif,
Ingredients
- 2 kilo biber
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 baş sarımsak

 Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kavanoz için
Calories: 245

hazırlama
Biberleri güzelce yıkayın. Derin bir tencereye suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuz ve şekeri ekleyin. Karıştırın. Sarımsakları ortadan ikiye bölün tencereye ekleyin. Üzerine biberleri ekleyin. Arada karıştırarak hepsinin karışıma değerek sararmasını sağlayın. 10-15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Biberlerin renkleri sararmaya başladığında ocaktan alın. Kavanozlara doldurup üzerine tencerede kalan suyu paylaştırın. Suyunuz kaynak olmalı eğer siz biberleri kavanozlara doldururken su ılınırsa tekrar kaynatıp öyle dökün. Yoksa vakumlanmayacaktır. Kaynak sirkeli suyu döküp kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirip bir gece bekletin. Afiyet olsun

2 yorum:

  1. çok severim, ellerinize sağlık, nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest