Translate

8 Ağustos 2017 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ

Kolay nefis yemek tarifleri Nurselin mutfağı evi sahrap soysal oktay usta
Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır kolay videolu nefis bir tatlı tarifi.
Revaniyi seviyor ve haşhaşa bayılıyorsanız bu tarif tam size göre. Haşhaşın o çıtır çıtır ağıza gelmesi anlatılmaz yaşanır. 
Buyrun tarife

Küçük kare borcam ölçüsüdür. 9 porsiyon çıkar. Büyük dikdörtgen borcam için ölçüyü 2 katına çıkarabilirsiniz. 

MALZEMELER 

2 yumurta 
Yarım su bardağı şeker 
Yarım su bardağı irmik 
Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu
Yarım su bardağı yoğurt 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı kadar un
Yarım silme çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
Şerbet için 
1,5 su bardağı su 
1 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu
Üzeri için 
1 paket kremşanti 
1 çay bardağı süt

YAPILIŞI 

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp birkaç dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekliyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yoğurt, sıvı yağ, irmik ve haşhaşı ekliyoruz, iyice karıştırıyoruz. Un, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Küçük kare borcama karışımı boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz. Ortasına bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Fırından alıp 5 dakika dinlendiriyoruz. Dilimleyip üzerine soğuyan şerbeti döküyoruz. Üzerine koyu kıvamda çırpılmış kremşanti sürüyoruz. Üzerini haşhaş ile süsleyip servis ediyoruz.
Haşhaşlı Revani tarifi bu kadar.

Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır videosu

Haşhaşlı Revani Tarifi
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Kolay nefis yemek tarifleri
Haşhaşlı Revani nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz