Translate

22 Temmuz 2017 Cumartesi

PARMAK KEBABI


Parmak Kebabı
Çok lezzetli bir yemek olan parmak kebabı, önceden kızartılmış sebzeleri et suyu ile fırınlayarak pişirilir. Lezzetine doyum olmayan bu yemeği yaz sebzeleri ile yapıp görüntüsüyle masalarınıza şıklık katabilirsiniz. 

MALZEMELER 

300 gr dana kuşbaşı et
1 adet büyük boy kuru soğan 
4 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Tuz
Karabiber 

3 adet orta boy patlıcan 
4 adet patates 
6 adet yeşil biber
3-4 adet kırmızı kapya biber 

Kızartmak için sıvı yağ 

HAZIRLAMA 


Önce etlerimizi kızgın tencereye atıp mühürleyelim. Daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar arada karıştıralım. Et suyunu çekince 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim. Eti biraz kavurup yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyelim. Birkaç dakika daha kavurup salçayı ve baharatları ekleyelim. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. Etler pişerken sebzeleri parmak şeklinde doğrayıp, hepsini ayrı ayrı kızartalım. Fırın tepsisinin kenarlarına sırayla hepsini dizelim. Orta kısmını boş bırakalım. Bıraktığımız boşluğa pişen etimizi suyuyla birlikte dökelim. Kenarlarına domates dilimleri yerleştirip, 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.






Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz.
belginbinici@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz