27 Nisan 2017 Perşembe

KAYTAZ BÖREĞİ

 
Merhaba
Çok lezzetli bir tarif daha 
ama bu kez yöresel,
Var mı bilen? Farklı yapan?
 Herkes nasıl yapar? 
 Farklı tariflerini de öğrenmek isterim :) 

KAYTAZ BÖREĞİ 

 Malzemeler

 1,5 su bardağı ılık su 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 paket instant maya 
Yaklaşık 4 su bardağı un 

Kıymalı harç için; 
300 gr kıyma 
1 soğan (rendelenip suyu sıkılmış) 
1 yemek kaşığı salça 
1 yemek kaşığı nar ekşisi 
Tuz, 
karabiber

 Yapılışı 

Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini örtüp en az 30 dakika mayalandırın. İç harç için bütün malzemeleri karıştırın. Ayrıca 2 yemek kaşığı tereyağını eritip, 1 çay bardağı sıvı yağ ile karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizi yağa batırıp parmak uçlarınızla incecik açın. Rulo sarıp tekrar yatay rulo yaparak tepsiye aralıklı yerkeştirin. Üzerlerine iç harçtan bir miktar alıp bastırın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altları kızarana kadar pişirin.
 Afiyet olsun 


 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz


2 yorum:

  1. Bu böreğe bayılıyorum yalnız şuana kadar istediğim gibi yapan olmadı :) Elinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly